top of page
  • SevenEight

Hoe verzeker je jouw caravan?


Veel mensen ontdekken het vieren van vakantie per caravan. In de afgelopen maanden is de verkoop van caravans fors gestegen. Een trend die al langer zichtbaar is. Geen gedoe met huisjes boeken. Een plekje voor je caravan of vouwwagen is voldoende. Zorg er wel voor dat je goed verzekerd op pad gaat.


Wanneer je op vakantie gaat met een camper ben je verplicht om in ieder geval een WA-verzekering af te sluiten. Een camper valt namelijk onder de categorie motorrijtuigen. Bij een caravan is een verzekering niet verplicht. Zolang deze aan je auto gekoppeld is, valt schade aan anderen onder de WA-verzekering van je auto. Bij niet gekoppelde caravans kun je terecht bij je aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).


Dekking caravanverzekering

Voor schade aan je caravan zelf kan je een caravanverzekering afsluiten. Gemiddeld genomen geldt hierbij de onderstaande dekking, al kunnen de details afwijken per verzekeraar.


  • Reparatie De bon voor het schadeherstel kan onder voorwaarden naar de verzekeraar. Mogelijk heeft het voordelen om te kiezen voor een herstelbedrijf waar de verzekeraar mee samenwerkt.

  • Hulpverlening na een ongeval Denk hierbij aan vervoer naar een garage of ander erkend herstelbedrijf en een eventuele noodreparatie. Misschien is je caravan het repareren niet meer waard. Mogelijk krijg je dan een vergoeding voor het vernietigen van het voertuig.

  • Kosten ander vakantieverblijf Na schade kan je caravan onbewoonbaar zijn. Veel verzekeraars helpen je met een vergoeding voor een vervangende caravan of ander verblijf, gemaximeerd tot een vast bedrag per persoon per dag.

  • Schade door hagel en storm Of storm en hagelschade meeverzekerd is, hangt af van de voorwaarden van de verzekeraar. Heb je een toercaravan en wil je dekking tegen hagelschade? Hiervoor moet je vaak kiezen voor een aanvullende module, met kans op premiekorting als de caravan een hagelbestendig dak heeft.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page