top of page
  • SevenEight

Herstelzorg Corona mogelijk vanuit de basiszorgverzekering


Het covid-19 virus is alles behalve voorspelbaar. De één komt er af met een kuchje en wat koorts. De ander ligt aan de beademing op de intensive care. Ook de naweeën van het virus verschillen sterk per persoon. Waar de één zo weer op de been is, hebben anderen nog maanden last van ernstige vermoeidheid of verlies van spierkracht. Voor mensen die zwaar onder het covid-19 virus hebben geleden, wordt herstelzorg vergoed vanuit het basispakket.


Vanuit het basispakket wordt onder andere standaard de huisarts, wijkverpleging en geestelijke gezondheidszorg vergoed. Paramedische zorg zoals fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, etc. valt hier dus niet onder. Veel mensen die herstellen van covid-19 hebben juist baat bij deze paramedische zorg. Sinds 18 juli worden, onder voorwaarden, de volgende behandelingen vergoed vanuit het basispakket:

  • Fysio- en oefentherapie, maximaal 50 behandelingen

  • Ergotherapie, maximaal 8 uur

  • Diëtetiek, maximaal 7 uur

  • Logopedie, geen maximum

Vergeet niet dat voor bovengenoemde zorg het eigen risico geldt.


Beoordeling door huisarts of medisch specialist De aanvullende dekking is bedoeld voor iedereen die ernstig ziek is geweest door corona. Het maakt hierbij niet uit of je op de IC hebt gelegen of thuis ernstig ziek bent geweest. Heb je in het ziekenhuis gelegen? In dat geval bepaalt een medisch specialist of je in aanmerking komt voor de herstelzorg. Voor mensen die thuis ziek waren, maakt de huisarts deze beoordeling. 


Lees het volledige artikel op hansenaaldering.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page