top of page
  • SevenEight

Helm wordt verplicht voor snorfietsersHet niet hoeven dragen van een helm op de snorfiets is wel zo makkelijk. Je kunt even snel een boodschap doen, zonder dat je die zware helm mee hoeft te sjouwen. Vanaf 2023 komt hier verandering in met een helmplicht. Dit is vooral om jouw veiligheid te waarborgen.


Vanaf 1 januari 2023 wordt het dragen van een helm verplicht op snorfietsen of bromscooters. Je herkent deze voertuigen aan het blauwe kenteken. De helm is ook verplicht voor bijrijders. Rijd je toch zonder helm, dan loop je het risico op een boete van € 100.


Waarom een helmplicht voor snorfietsers?

Hoewel het wel wordt aangeraden om een helm te dragen op een snorfiets, is dit nog nog niet verplicht. Het idee van de helmplicht komt bij artsen vandaan. Zij concludeerden al in 2018 dat er te veel mensen ernstig gewond raken in het verkeer omdat ze met snorfiets maar zonder helm de weg op gingen. Het dragen van een helm zou ernstig hoofdletsel, soms met de dood als gevolg, kunnen voorkomen.


In Amsterdam is een helm al een tijdje verplicht voor bestuurders van een snorfiets of scooter met blauw kenteken. Uit onderzoek blijkt een positief effect op de veiligheid, waarna besloten is om de helmplicht in het hele land door te voeren.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page