top of page
  • SevenEight

Heb jij al een Scope 10 keuring laten uitvoeren?


Een brand kan verwoestend zijn voor zowel een bedrijfspand als de bedrijfsvoering. Veel branden ontstaan door achterstallig onderhoud op elektrische apparaten en machines. Met een scope 10 keuring verklein je het risico hierop. De keuring is niet wettelijk verplicht maar is doorgaans wel vereist door verzekeraars.


De gevolgen van een bedrijfsbrand zijn vaak groot. Zeker als de brand om zich heen slaat en het gebouw of de inventaris schade oploopt. Als er nog medewerkers of klanten in het pand zijn, ontstaat bovendien al snel een gevaarlijke situatie. Los van de kosten voor het herstel, raakt de brand mogelijk ook de continuïteit van de bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld omdat machines stil komen te liggen. Tussen de 40 en 50 procent van de bedrijven waar brand uitbreekt is binnen 2 jaar failliet, zo blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. Reden genoeg om brandpreventie serieus te nemen.


Wat is een Scope-10 keuring?

Een Scope-10 keuring is een inspectie van je bedrijfspand door een onafhankelijke, gecertificeerde inspecteur. De overkoepelende stichting SCIOS beheert en ontwikkelt het keuringssysteem. Bij de keuring wordt vooral de veiligheid van elektrische apparaten en installaties beoordeeld. Ook de aan deze apparatuur verwante onderdelen zijn onderwerp van inspectie. Denk aan stroomkabels en schakel- en verdeelinrichtingen. Met infraroodopnamen kan de inspecteur meten of deze onderdelen een verhoogd risico op brand zijn.


2 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page