top of page
  • SevenEight

Elektrische fietsverzekering afsluiten? Levensduur accu cruciaal


De elektrische fiets maakt het voor meer mensen haalbaar om lange afstanden op de fiets af te leggen. Zo kun je met mooi lenteweer zonder problemen 40 kilometer afleggen. Wat je niet wilt is na 20 kilometer alles op eigen kracht te moeten doen door een kapotte accu. Nog vervelender is wanneer je er bij thuiskomst achter komt dat de accu niet volledig vergoed wordt. Check voor het afsluiten van een fietsverzekering de accu-dekking. Die wisselt namelijk nogal.


De accu van een elektrische fiets is één van de belangrijkste en duurste onderdelen. Tegelijk is de accu ook kwetsbaar. Veel fietsverzekeraars dekken bij schade niet de nieuwe aanschafwaarde van een fietsaccu. Dit terwijl de kosten kunnen oplopen tot circa €700.


Maandelijkse afschrijving op de dagwaarde Veel verzekeraars schrijven elke maand een bepaald percentage af op de waarde van de accu. Bij zeven verzekeraars is dit 1,5%. Met een accu van €500 krijg je bijvoorbeeld na twee jaar nog maar €347,89 vergoed. Vaak zit aan de afschrijving een grens van maximaal 75%. Bij diefstal geldt de afschrijving van de accu bij de meeste verzekeraars niet. Andere verzekeraars hanteren het reguliere eigen risico, in plaats van een maandelijkse afschrijving. In sommige gevallen geldt voor de accu een apart eigen risico.


Lees het volledige artikel op hansenaaldering.nl

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page