top of page
  • SevenEight

Dit moet je weten over een (elektrische) fietsverzekering


Van alle spullen worden fietsen het meest gestolen. De gemiddelde fietsendief heeft het vooral gemunt op de elektrische fiets. Ook georganiseerde bendes zien een lucratief verdienmodel in het stelen van fietsen. Ze laden vaak meerdere fietsen tegelijk in een busje, met een specifieke interesse in e-bikes. De (elektrische) fietsverzekering dekt ook schade als gevolg van diefstal.


Het stelen van een elektrische fiets levert voor dieven over het algemeen meer op dan een reguliere stadsfiets. E-bikes zijn een stuk duurder. Van de in 2022 gestolen fietsen had 61 procent een waarde boven de tweeduizend euro. Je kunt jouw (dure) e-bike verzekeren. Let op de verschillende soorten verzekeringen én voorwaarden.


Verschillende soorten fietsverzekeringen

Je kunt je fiets op de volgende manieren verzekeren:


  • Aflopende fietsverzekering

Na het afsluiten van de verzekering betaal je in één keer de premie voor een bepaalde periode. Dit is vaak drie tot vijf jaar. In die periode is jouw fiets verzekerd tegen diefstal of als deze total loss raakt. Je krijgt echter niets terug van de betaalde premie. Koop je een nieuwe fiets na diefstal? Dan moet je weer een nieuwe fietsverzekering afsluiten.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page