top of page
  • SevenEight

Diefstal e-bikes stijgt tegen de trend in

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Fietsdiefstal is al jaren de nummer één op de ranglijst van diefstal statistieken. Vooral de e-bike is geliefd bij criminelen. In grote getalen worden ze gestolen en vervoerd naar Oost-Europa. Vorig jaar is het aantal aangiftes van gestolen e-bikes fors gestegen ten opzichte van 2019. Zorg dat je zelf niet op de lijst van slachtoffers komt en neem preventief actie.


In 2020 zijn 37 procent meer aangiftes van e-bikediefstal gemeld, zo becijferde Stichting Aanpak Fiets en E-bike diefstal (S.A.F.E.). Deze trend komt overeen met het eerdere jaar. Toen meldden verschillende verzekeraars een toename van 40 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. De hoge diefstalcijfers zijn opmerkelijk. Al jaren daalt het aantal gemelde diefstallen en inbraken, maar voor fietsen geldt een uitzondering.


Diefstal e-bikes bovengemiddeld

E-bikes worden al jaren steeds populairder. De grote vraag en relatief hoge waarde maakt e-bikes een interessant object voor diefstal. Georganiseerde bendes verdwijnen met busjes vol richting Oost-Europa, aldus Jeroen Snijders Blok voorzitter van S.A.F.E. Naast fietsen lopen gestolen auto’s overigens ook het risico naar die regio te verdwijnen.


Lees het volledige artikel op 100procentverzekerd.nl


5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page