top of page
  • SevenEight

Deze rijhulpsystemen dragen bij aan de verkeersveiligheidRijhulpsystemen helpen je als autobestuurder om veilig van A naar B te komen. Het Verbond van Verzekeraars onderzocht hoe effectief dergelijke systemen zijn. De conclusie? Over het algemeen vergroten ze de veiligheid op de weg. Toch zijn niet alle hulpsystemen even gunstig voor de verkeersveiligheid.


De gevolgen van een auto-ongeluk kunnen fors zijn. Slachtoffers die lichamelijke schade oplopen hebben hier soms de rest van hun leven last van. Steeds meer auto’s zijn uitgerust met rijhulpsystemen die waarschuwen als er een onveilig situatie ontstaat. Bestuurders die rijden met een dergelijk hulpsysteem hebben 67% minder kans op een ongeluk. Vooral de ‘Lane Keep Assist’ en de ‘Rear Collision Warning’ werken goed.


Lane Keep Assist werkt goed De kans op een ongeluk is drie keer zo groot als je geen Lane Keep Assist (LKA) rijhulpsysteem hebt. Met dit systeem krijg je een waarschuwing als je buiten de rijbaan dreigt te raken. Mocht dit toch het geval zijn, wordt er actief bijgestuurd om binnen de lijnen te blijven. Uiteraard moet je zelf ook blijven opletten als bestuurder. In bepaalde gevallen werkt het systeem alleen als je heel geleidelijk de markering nadert.


Kans op ongeluk 50% lager met Rear Collision Warning

Het Rear Collison Warning (RCW) waarschuwt je als er achteropkomend verkeer te snel nadert. In dat geval lichten de alarmlichten van je auto op om het achteropkomende verkeer te waarschuwen. Bij sommige auto’s spannen de gordels ook alvast, zodat je beter beschermd bent tegen de impact van de klap. De RCW verlaagt de kans op een ongeluk met meer dan 50%.


Lees het volledige artikel op 100procentverzekerd.nl

9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page