top of page
  • SevenEight

Deze opties heb je bij een uitvaart


In dit eerdere artikel gaven we al aan dat de kosten voor een uitvaart vaak hoger uitvallen dan gedacht. Uiteraard geldt dat hoe breder jouw wensen zijn, des te duurder de uitvaart is. Het afscheid nemen van een geliefde is een belangrijk onderdeel van het rouwproces. Je wilt het afscheid zo mooi mogelijk maken. Daar zijn voldoende opties voor. Wel hebben alle mogelijkheden een eigen prijskaartje. We zetten de belangrijkste op een rij.


De vraag of je begraven of gecremeerd wilt worden is belangrijk voor de totale kosten voor de uitvaart. Een crematie is doorgaans goedkoper. Er hoeft immers geen graf te worden gekocht of geleased. De kosten van een graf lopen flink uiteen per gemeente. Met deze tool van Monuta kun je de kosten van begraafplaatsen bij jou in de buurt vergelijken. Houd er wel rekening mee dat deze kosten per jaar kunnen verschillen.

Uitvaartondernemer neemt moeilijke taken op zich Een uitvaartverzorger helpt nabestaanden met het regelen van de uitvaart en het maken van keuzes. De uitvaartverzorger staat 24/7 voor jou en je nabestaanden klaar en verzorgt een afscheid dat aansluit bij de wensen.

Onderdeel van de uitvaart zelf is de opbaring, het vervoer en de laatste zorg van de overledene. Je hebt verschillende keuzes bij het opbaren en het vervoer. Zo kan je de opbaring thuis of in het rouwcentrum doen. Hoewel het in theorie mogelijk is zonder uitvaartondernemer de uitvaart te regelen, is dit wel complex. Denk bijvoorbeeld aan de juiste koeling bij het opbaren van de overledene.


Lees het volledige artikel op wegwijs.nl

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page