top of page
  • SevenEight

Bezuinigen op inboedelverzekering nooit verstandig


Het nut van een inboedelverzekering wordt door veel mensen onderschat. Bijvoorbeeld door starters op de woningmarkt en bewoners van een huurwoning. Toegegeven, de kans is klein dat je spullen beschadigen door een brand of ander onheil. Toch maakt dit de inboedelverzekering niet overbodig. Zo is de totale waarde vaak groter dan je denkt en lopen de vervangingskosten snel op.


Tegenwoordig mag je als starter blij zijn dat je überhaupt een huis kunt kopen. Het kopen van dure designmeubelen is er niet bij. Met tweedehands spullen en overbodige huisraad van kennissen kom je al een eind. Waarom zou je voor de bij elkaar gesprokkelde inboedel een verzekering afsluiten? 

Vervangingswaarde ligt hoger De tafel of bank mag dan niet veel gekost hebben, de totale waarde van alle spullen kan je toch verbazen. Zeker als het gaat om de vervangingswaarde. Stel er breekt brand uit die zowel je bank als een paar kasten en de wasmachine verwoest. Het is geen automatisme dat je deze zaken weer tegen een vriendenprijsje van iemand kunt overnemen. Zeker niet als er haast bij geboden is. Een uitkering van de inboedelverzekering komt in dat geval goed van pas. 


Buurvrouw met pan op het vuur Een woningbrand hoeft niet in jouw eigen woning te ontstaan. Neem de buurvrouw die is vergeten de pan van het gas te halen. Hetzelfde geldt voor schade door water, dat zich bijvoorbeeld een weg baant van het ene appartement naar het andere. Als er bij de buren brand uitbreekt is de kans groot dat jij ook schade hebt. Die schade valt, onder voorwaarden, ook onder de dekking van je inboedelverzekering. Heb je geen inboedelverzekering, dan moet je de buren aansprakelijk stellen.


Lees het volledige artikel op Findigo.nl

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page