top of page
  • SevenEight

Beperkende voorwaarden bij annuleren reis door reisgenoot


Stel je hebt samen met een van je beste vrienden een stedentrip geboekt. Onverwacht moet hij helaas de reis annuleren vanwege een ernstig zieke vader. Je reisgenoot kan met een annuleringsverzekering de reis over het algemeen kosteloos annuleren. Voor jou geldt dit echter niet altijd. Veel verzekeraars hanteren hiervoor extra voorwaarden. Wees hier alert op als je samen op reis gaat.


Bij bijna alle reisverzekeringen, zowel kort- als doorlopend, kun je aanvullend een annuleringsverzekering afsluiten. Je krijgt dan onder voorwaarden de reiskosten vergoed als je onverwacht niet op reis kunt. Ga je als gezin op vakantie? In die situatie geldt de kosteloze annulering voor het gehele gezin. Dit is anders als je met een vriend(in) op vakantie gaat.


Dekking bij annulering reisgenoot beperkt

Onderzoeksbureau MoneyView onderzocht de specifieke voorwaarden van reisverzekeringen. Bij alle 43 doorlopende reisverzekeringen is annulering mogelijk bij het afhaken van een reisgenoot. Hier stellen echter maar vijf producten geen beperkende voorwaarden aan. Bij de overige 38 producten worden wel aanvullende voorwaarden gesteld, waaronder:


A. De reisgenoot moet eveneens een annuleringsdekking hebben gesloten waarop de reden van annulering gedekt is;

B. De reisgenoot moet dezelfde heen- en terugreis hebben geboekt als de verzekerde;

C. De verzekerde moet door het annuleren van de reisgenoot alleenreizend worden;

D. De reisgenoot moet samen met verzekerde vermeld staan op de boekingsbevestiging van de reisorganisatie.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page