top of page
  • SevenEight

Autoverzekering en diefstal: gemiddelde schade stijgt sterk


Het gaat al langer de goede kant op met het aantal auto-inbraken. Dat geldt niet voor het gemiddelde schadebedrag als er toch sprake is van diefstal of inbraak. Waar de gemiddelde schade in 2015 nog €3.200 bedroeg, komt het dit jaar neer op €5.500. Het elektronisch vergrendelen blijkt geen sluitende manier om ongewensten buiten te houden. Sterker nog, inbrekers zijn soms zo binnen na het hacken van jouw digitale sleutel.


Auto’s worden geavanceerder en bevatten duurdere onderdelen. Daarnaast worden inbrekers steeds brutaler. Met hetzelfde gemak wordt het ingebouwde navigatiesysteem of zelfs het hele middenconsole uit de auto gesloopt. De schade loopt in dat geval hard op.


Keyless entry niet altijd veilig

Geen gedoe meer met sleutels door je auto met één klik op de knop te ontgrendelen. Handig is het zeker. Helaas kunnen ook onbevoegden gebruik van maken van zo’n keyless entry systeem. Met hoogstaande technische snufjes onderscheppen ze het signaal. Vervolgens wordt het signaal doorgezet en gebruikt om in je auto te komen. Dit hacken van je ‘sleutel’ kan al vanaf circa zes meter afstand


Lees het volledige artikel op hansenaaldering.nl

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page