top of page
  • SevenEight

Autobrand niet altijd gedekt door autoverzekering


In 2019 is het aantal autobranden gestegen naar 4.941. Een stijging van ruim 12 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Autoverzekeringen bieden niet in iedere situatie dekking op brand. Een ‘gewone’ brand valt doorgaans wel goed te verzekeren. Als jouw auto in brand wordt gestoken draai je vaak wel zelf op voor de schade. We zetten de verschillen op een rij.


De meeste autobranden ontstaan door brandstichting. Een kwalijke zaak, zo stelt het Verbond van Verzekeraars. Een brand in een woonwijk is niet zonder gevaar voor huizen en omwonenden.

WA+ en allrisk voor gewone autobrand Autobranden die op een ‘normale manier’ ontstaan zijn, worden over het algemeen gedekt met een WA+ (beperkt casco) of een allrisk autoverzekering. Onder normaal verstaat de verzekeraar brand door bijvoorbeeld een oververhitte motor. Ben je alleen WA verzekerd? Dan zal de verzekeraar de schade niet vergoeden.


Alleen een allrisk verzekering biedt vandalisme dekking Schade door vandalisme, waar brandstichting ook onder valt, wordt vaak alleen gedekt vanuit een allriskverzekering. Bij ongeveer de helft van de allrisk verzekeringen valt dit onder de ‘beperkt cascodekking’. Schade kun je dan claimen zonder gevolgen voor je no-claimkorting en schadevrije jaren. Bij de volgende verzekeringen is dit niet het geval:


Lees het volledige artikel op boudesteyn.nl


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page