top of page
  • SevenEight

AOV goedkoper dan ondernemers verwachtenVeel MKB’ers laten de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) links liggen, zo blijkt uit een eerder onderzoek van Reaal. Vooral de premie is voor veel ondernemers een reden om deze verzekering niet af te sluiten. Dit terwijl het tarief in werkelijkheid vaak lager ligt dan vooraf gedacht. Ga er dan ook niet vooraf al vanuit dat een AOV onbetaalbaar is. Bovendien heb je zelf invloed op de premie.


Ondernemers die afhankelijk zijn van het inkomen uit de onderneming lopen veel risico als zij arbeidsongeschikt raken. Zeker bij langdurige arbeidsongeschiktheid bestaat het risico om in de bijstand te komen. Met een AOV zorg je ervoor dat je inkomen op peil blijft.


Premie AOV te hoog ingeschat

44 procent van de ondernemers, zonder AOV, schatte de maandelijkse premie hoger dan €300 per maand. 24 procent dacht zelfs aan een tarief boven de €400. Van de ondernemers die al een AOV hebben, gaf 59,2 procent aan dat zij minder dan €300 betalen. Een klein deel hiervan (12,7 procent) hoeft maandelijks slechts €100 over te maken.


AOV fiscaal aftrekbaar

Reaal geeft aan bij een gemiddelde AOV-premie rond de €275 te rekenen. Vaak wordt vergeten dat dit bedrag fiscaal aftrekbaar is, waardoor de netto lasten in de praktijk lager liggen. Ter illustratie een voorbeeld:


Ezra betaalt voor zijn AOV jaarlijks €3.300 (€275 per maand). Met een jaarinkomen van €40.000 valt hij in de eerste belastingschijf (37,35 procent). Ezra krijgt van de fiscus 37,35 procent van de betaalde AOV-premie terug (€1.232,55). De netto premie per maand is dus €172,29.


Lees het volledige artikel op evercare.nl

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page