top of page
  • SevenEight

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden


Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kan een hoop ellende voorkomen. Het biedt dekking voor jouw aansprakelijkheid van schade aan personen en spullen. De schade van de vaas die je bij je ouders omstootte kun je zelf wel vergoeden. Het wordt anders als het om letselschade gaat. Die schade loopt al snel in de tonnen. Over de aansprakelijkheidsverzekering bestaan nogal wat misverstanden. We lichten er drie uit.


Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is niet verplicht. Het Verbond van Verzekeraars noemt het desalniettemin een onmisbare verzekering. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Besef wel dat de AVP lang niet alle schade dekt. Onderstaand drie voorbeelden van zaken die niet of niet geheel onder de dekking vallen:

1. AVP is niet voor motorvoertuigen Bas leent de auto van zijn buurman. Onderweg ziet hij een paaltje over het hoofd. Hij wilt de schade claimen op zijn AVP. Helaas, Bas kan de schade niet claimen op zijn AVP. Schade aan motorvoertuigen zijn hierop altijd uitgesloten. Als de buurman een All Risk verzekering heeft op zijn auto kan de schade mogelijk daarop geclaimd worden.


Lees het volledige artikel op wegwijs.nl

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page