top of page
  • SevenEight

Zonnepanelen op je dak? Let op deze punten


Eind december 2022 telde Nederland 2 miljoen woning met zonnepanelen. Bij 35 procent van alle koopwoningen wordt op deze manier stroom opgewekt. Sociale huurwoningen blijven steken op 16 procent. Heb jij al zonnepanelen of overweeg je ze aan te schaffen? Let op deze aandachtspunten.


De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen. Voor 2023 kon je de betaalde btw over de aanschaf terugvragen bij de Belastingdienst. Sinds 1 januari is dit niet meer nodig omdat je helemaal geen btw meer hoeft te betalen voor zonnepanelen die je op of bij jouw woning plaatst. Dat scheelt toch 21 procent bij aankoop.


Btw op zonnepanelen geschrapt

Het schrappen van de btw maakt zonnepanelen extra interessant. Goed om te weten: 0 procent btw geldt alleen voor zonnepanelen die op het dak liggen. Geïntegreerde zonnepanelen, die fungeren als dakbedekking, vallen niet onder deze regeling.


De overheid biedt nog meer regelingen om verduurzamende maatregelen te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld een Energiebespaarlening aanvragen. Je kunt daarbij geld lenen voor verduurzamende maatregelen, tegen gunstige voorwaarden. Op de site van de Rijksoverheid vind je meer informatie over de verschillende regelingen voor verduurzaming van je woning.


2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page