top of page
  • SevenEight

Recordstijging zorgpremie bij DSW


Traditiegetrouw trapt DSW het zorgseizoen af in de eerste week na Prinsjesdag. In 2024 verhoogt de verzekeraar de zorgpremie met € 11,50. Hiermee kom de premie uit op € 149 per maand. Dit is de grootste stijging van de zorgpremie bij DSW sinds de introductie van de Zorgverzekeringswet in 2006. De eerste zorgpremie zet vaak de toon voor andere zorgverzekeraars.


De forse premiestijging is vooral te wijten aan de marktomstandigheden, aldus DSW-voorzitter Aad de Groot. In 2023 zijn de lonen voor het zorgpersoneel flink gestegen. Dit zie je dan ook terug in een hogere premie. Daarnaast worden de zorgkosten hoger omdat er meer vraag is naar zorg en speelt inflatie ook een grote rol.


Reserves raken op

Een andere reden voor de recordstijging van de premie bij DSW is het opraken van de reserves. Veel zorgverzekeraars wisten afgelopen jaren de stijging van de premie te drukken door hun reserves aan te spreken. Zo heeft DSW, met behulp van de reserves, de premiestijging het afgelopen jaar met 2 euro per maand geremd. Intussen zijn de reserves dusdanig geslonken dat dit volgend jaar niet kan.
3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page