top of page
  • SevenEight

Zo verzeker je jouw brommobiel


De brommobiel wordt steeds populairder, zowel bij jong als oud. Het voordeel van een brommobiel is dat je droog zit en relatief snel op je bestemming bent. Daarnaast heb je ook weinig verplichtingen. Zo hoef je als bestuurder van een brommobiel geen helm op en betaal je geen wegenbelasting. Wel moet je het voertuig keuren.


Een brommobiel, ofwel een 45 kilometer auto, lijkt op een auto maar is het niet. Zo mag de brommobiel maximaal 45 kilometer per uur rijden, maximaal 350 kilogram wegen en mag het vermogen niet meer dan 4 KW zijn. Met deze eisen valt de brommobiel onder de categorie bromfietsen.


Brommobiel moet minimaal WA-verzekerd zijn

Net als auto’s moeten ook bromfietsen, waaronder de brommobiel, minimaal WA-verzekerd zijn. Tijdens de rit met je brommobiel ben je door de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) automatisch verzekerd voor schade die je aan andere mensen of spullen veroorzaakt. Schade aan je eigen brommobiel is niet gedekt. Hiervoor kun je een beperkt of volledig casco WA-verzekering afsluiten.


  • WA + beperkt casco.

Naast de standaard WA-dekking krijg je bepaalde schades aan je eigen brommobiel ook vergoed. Dit is vaak het geval bij schade door brand, diefstal of ruitbreuk. Schade die je zelf veroorzaakt is niet gedekt.

  • WA + Volledig casco (allrisk).

Aanvullend op de bovenstaande dekkingen ben je met de volledig cascoverzekering wel verzekerd voor schades door eigen schuld. Deze verzekering is vooral interessant voor motorvoertuigen met een maximum leeftijd van vijf jaar.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page