top of page
  • SevenEight

Zo beperk je het brandgevaar van zonnepanelen


Onlangs zijn acht woningen verwoest bij een brand in Arnhem. Hoewel zonnepanelen niet oorzaak van de brand waren, speelden ze wel een hoofdrol. In het afgelopen jaar is het aantal meldingen van brand, bliksem of explosie van zonnestroominstallaties flink toegenomen. Hoe kun je het risico zelf beperken?


De brand in Arnhem liep vooral uit de hand doordat de zonnepanelen aan één stuk door over het huizenblok lag. Toen de brand eenmaal onder de zonnepanelen kwam, sloegen de vlammen snel over naar andere woningen. Daarnaast kreeg het bluswater geen grip op het dak door de dichte structuur van de zonnepanelen. Hoewel dit een uitzonderlijke situatie was, waarschuwt de brandweer extra alert te zijn voor brand bij zonnepanelen.


Ga voor een erkend installateur

Het installeren van zonnepanelen is een technische klus. Wanneer zonnepanelen niet zorgvuldig geïnstalleerd worden, is de kans op brand of andere problemen met de zonnepanelen groter. Met een erkend installateur weet je dat de panelen voldoen aan de veiligheidseisen en geldt er doorgaans garantie. Een erkend installateur kun je herkennen aan een keurmerk.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page