top of page
  • SevenEight

Woningen goedkoper, maar prijs alweer in de lift


De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in het derde kwartaal opnieuw lager in alle provincies, vergeleken met een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Kijken we naar de richting van de maand-op-maand woningprijzen, dan zien we vooruitgang. Wel blijft het aantal woningtransacties laag.


In vergelijking met het derde kwartaal vorig jaar zijn de woningprijzen in het derde kwartaal van 2023 met 4,6% gedaald. In elke provincie daalde de woningprijs. In Utrecht (6,7%) was de daling het sterkst. Woningeigenaren in Limburg kwam er het best vanaf met een daling van 1,6%.


Woningprijzen stijgen licht op korte termijn

Hoewel op jaarbasis de prijzen van bestaande woningen dalen, is dat een ander verhaal voor maand-op-maand. In september stegen de prijzen met 0,6 procent vergeleken met augustus. Ook op kwartaalbasis is er een omslag van de woningprijzen zichtbaar. Waar er in de voorgaande drie kwartalen nog sprake was van een daling, steeg de gemiddelde prijs in het afgelopen kwartaal 1,2 procent.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page