top of page
  • SevenEight

Woning verbouwen? Dit draagt bij aan de waarde


Een verbouwing doe je in eerste instantie om zelf prettiger te wonen. Een bijkomend voordeel van verbouwen is dat het waarde kan toevoegen aan je woning. Niet elke verbouwing heeft echter een even grote impact op de woningwaarde.


Een goed onderhouden woning draagt bij aan de waarde van de eigen woning. Afgebladderde verf op de vensterbanken maken potentiële kopers kritisch. Daarnaast is onderhoud ook gewoon nodig, niemand wil in een woning wonen waarvan het dak lekt.


Groter woonoppervlakte levert het meest op

De waarde van een woning wordt voor een groot deel bepaald door het woonoppervlak. Een aanbouw, opbouw, dakkapel of het bewoonbaar maken van je zolder heeft dus de nodige invloed op de waarde van je woning. De gemiddelde investering in een groter woonoppervlakte is fors. Toch kun je al snel 60% van de investering bij de woningwaarde optellen. In sommige gevallen zijn de investeringskosten zelfs even hoog als de waardevermeerdering. Houd wel rekening met een kleinere tuin als je gaat uitbouwen. Dit kan in sommige gevallen de waardevermeerdering licht beperken.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page