top of page
  • SevenEight

Wat als de VVE er een potje van maakt?


Een appartement is onderdeel van een groter gebouw dat onderhoud nodig heeft. Bij de aankoop van een appartement, ben je daarom automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Een VvE houdt rekening met de belangen van bewoners en zorgt voor het onderhoud van het pand. Helaas komt het vaak voor dat de VvE niet naar behoren functioneert met alle gevolgen van dien.


Een actieve VvE heeft een bestuur dat zorgt voor het beheer en onderhoud van de gezamenlijke delen van het complex. Denk hierbij aan het afsluiten van een gebouwenverzekering, onderhoud aan de lift, het dak, trappenhuis of gevels. Daarnaast is het bestuur verantwoordelijk voor financiële middelen die onderhoud mogelijk maken.


Reservepot VvE verplicht

Iedere woningeigenaar in een complex betaalt maandelijks een bedrag aan de VvE, de zogenoemde servicekosten. Deze kosten zijn voor het onderhoud van het pand. Sinds 2018 is het ook verplicht dat elke VvE een reservefonds opbouwt. Met dit fonds kan herstel van onverwachte grote schade aan het gebouw bekostigd worden. Wanneer de bodem van de reservepot in zicht is, kan de VvE van alle leden een extra inleg vragen om zo de buffer te vergroten.2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page