top of page
  • SevenEight

Vooral grote spaarder profiteert van rentestijging


De hypotheekrente is sterk gestegen en ook de rente op persoonlijke leningen zit in de lift. Hoe zit het met de spaarrente? Die stijgt ook, al betekent dit niet automatisch dat sparen veel oplevert. Het probleem is de hoge inflatie. Door alle prijsstijgingen ga je als spaarder onderaan de streep er alsnog op achteruit.


De hoogste spaarrente op een gewone spaarrekening wordt op dit moment aangeboden door Centraal Beheer. De verzekeraar biedt 0,06 procent spaarrente. Volgende in de rij zijn Lloyds Bank, Leaseplan en NIBC Direct met 0,05 procent.


Grote spaarders profiteren het meest

In verhouding profiteren spaarders met een banksaldo vanaf een ton het meest van de rentestijging. Veel banken rekenen een boeterente over het saldo boven dit limiet. Bij ABN Amro, ING en Rabobank bedraagt deze negatieve spaarrente nu nog -0.50 procent. Dit wordt 0 procent in oktober, waarbij ABN en Rabobank nog een tussenstap van -0.25 procent aanhouden vanaf augustus. De kans is klein dat de rente voor rekeningen tot een ton met dezelfde vaart mee zal stijgen in die periode.


3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page