top of page
  • SevenEight

Sparen voor de studie van je kind? Dit zet je maandelijks opzijHoewel de plannen nog niet definitief zijn, lijkt het er op dat de basisbeurs voor studenten in het hoger onderwijs per september terugkeert. De basisbeurs is vaak niet voldoende om een studie te bekostigen. Wil jij een goede studie mogelijk maken voor je (klein)kinderen? Start op tijd met sparen om zo de studieloopbaan van je zoon of dochter een boost te geven.


Bij studiekosten komt meer kijken dan alleen collegegeld. Denk bijvoorbeeld ook aan kosten voor studieboeken, vervoer en een mobiel abonnement.

Dit kost de studie van je kind of kleinkind De meest complete recente informatie wat een studie kost stamt uit 2021. Het Nibud onderzocht wat studenten gemiddeld per maand kwijt zijn aan studie en levensonderhoud. Gezien de prijsstijgingen van de afgelopen tijd is dit het minimale kostenplaatje waar je vanuit kunt gaan:Gaat je kind niet op kamers? In dat geval vervalt de huur en liggen de gemiddelde kosten ruim € 20.000 lager.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page