top of page
  • SevenEight

Vervangend vervoer bij pechhulp onder drukPech onderweg komt nooit uit. Het is helemaal vervelend als je op weg bent naar jouw vakantiebestemming in een ander land. Met pechhulpdekking in het buitenland verklein je het risico. Zo wordt je auto bij pech langs de snelweg weggesleept naar een garage. Bovendien kun je vervangend vervoer krijgen. ANWB waarschuwt wel dat het vervangend vervoer dit jaar onder druk staat. Zorg dus vooral dat jouw auto in orde is.


Pechhulp is een verzamelnaam voor verschillende diensten. ANWB is marktleider als zelfstandig aanbieder. Er zijn ook andere mogelijkheden. Denk aan reis- en autoverzekeringen die pechhulp als aanvullende module aanbieden. Er zijn ook autodealers die een doorrijdgarantie aanbieden, al dan niet in het onderhoudspakket.


Wat kan je verwachten van pechhulp in het buitenland?

Veel voorkomende gevallen van autopech zijn storingen, startproblemen, lekke banden en een lege accu. Dit soort gevallen vallen doorgaans onder de dekking. Dit kun je verder verwachten van de meeste pechhulp aanbieders:


  • Kosten van reparaties.

  • Sleep of transportkosten.

  • Toesturen van onderdelen die bij garage ter plekke niet aanwezig zijn. Let op: de kosten van het onderdeel zelf vallen niet onder de dekking.

  • Vervangend vervoer. De duur hiervan verschilt sterk per aanbieder.

  • Kosten voor het terughalen van een auto naar Nederland.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page