top of page
  • SevenEight

Veel huishoudens kunnen wel beleggen maar doen het nietBijna de helft van de Nederlandse huishoudens heeft voldoende financiële buffers om te beleggen in plaats van te sparen, terwijl zij dat niet doen. De meeropbrengst van beleggen kan oplopen tot honderden euro’s per jaar, zo stelt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hoe beperkt jij de risico’s als je wilt starten met beleggen?


Het aantal beleggende Nederlanders steeg in de afgelopen jaren tot bijna een kwart van de huishoudens. Dit is vergelijkbaar met het Europese gemiddelde, al ligt de hoogte van het belegd vermogen in Nederland lager. Een verklaring hiervoor is dat Nederlanders al vermogen opbouwen door middel van hun pensioen.


Sparen of beleggen?

Sparen heeft voordelen maar ook nadelen. Zeker nu de spaarrente laag is en de inflatie oploopt. Hierdoor wordt ieder jaar een hap genomen uit de waarde van jouw spaarsaldo. Dit maakt beleggen een aantrekkelijker alternatief. Van de ruim 5 miljoen niet-beleggende huishoudens hadden er 3,1 miljoen na aftrek van een veilige buffer voor financiële tegenslagen ongeveer € 20.000 beschikbaar om te beleggen terwijl ze dat niet deden.


8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page