top of page
  • SevenEight

Uitstel belastingaangifte aanvragen? Dat kan je geld kosten


Door storingen bij de Belastingdienst heb je tot 8 mei de tijd om belastingaangifte te doen. Lukt het je ondanks de extra week niet om je aangifte inkomstenbelasting op tijd te verzenden? Uitstel aanvragen kan op verschillende manieren en is zo gedaan. Wel kan de Belastingdienst rente in rekening brengen over een belastingschuld.


Na het verlenen van uitstel heb je tot 1 september de tijd voor je belastingaangifte. Het aanvragen van uitstel kan als volgt:

  • Via de website van de Belastingdienst Log eerst in en selecteer vervolgens bij het tabblad Inkomstenbelasting belastingjaar 2020. Klik nu op ‘ik wil’ en kies voor de optie ‘aanvragen van uitstel’.

  • Per telefoon Mogelijk heb je geen toegang tot je DigiD. Uitstel aanvragen kan ook per telefoon, via 0800-0543. Met je BSN bij de hand kan je verzoek sneller afgehandeld worden.

  • Schriftelijk Download dit formulier. Op het formulier staat het adres waar je de ingevulde versie naar toe kunt sturen.


Rente betalen na uitstel aangifte inkomstenbelasting

Wellicht krijg je niks terug van de Belastingdienst maar krijg je juist een rekening gepresenteerd. Bij uitstel krijgt de Belastingdienst later het geld. In die situatie geldt een rente van 4 procent over de te betalen belasting. Vorig jaar is dit percentage uit coulance door de coronacrisis verlaagd naar 0,01 procent. Inmiddels betaal je weer het reguliere tarief.


Lees het volledige artikel op findigo.nl


25 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page