top of page
  • SevenEight

Stijging hypotheekrente in het verschiet?


In de afgelopen weken hebben diverse geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Alleen dat is al nieuws in een tijd waarin de hypotheekrentes vooral dalen. Bij de sporadische verhogingen gaat het vooral om hypotheken met een rentetermijn van 10 jaar en langer. Gaan we afscheid nemen van de historisch lage hypotheekrentes of is het daar nog te vroeg voor?


Lange tijd zagen we een sneeuwbaleffect aan dalingen van de hypotheekrente. Door de dalende trend kan je nu een hypotheek met een rentevast termijn van 20 jaar afsluiten tegen 1,12 procent rente. Vorig jaar november bedroeg deze rente nog 1,25 procent.

Gaat de hypotheekrente omhoog?

Een indicatie voor de richting van de hypotheekrente is de rente op Nederlandse staatsobligaties. Dit zijn leningen die de overheid uitgeeft. De rente hierop zit stevig in de lift. Begin van dit jaar moest je als investeerder in een dergelijke obligatie (die tien jaar loopt) nog bijbetalen als je geld bij de overheid wilden parkeren. De rente bedroeg begin januari namelijk - 0,50. Inmiddels schommelt deze rente op 0,20. Alsnog geen vetpot maar in verhouding een forse stijging.


Rente staatsobligaties - looptijd tien jaar – renteverloop in afgelopen zes maandenLees het volledige artikel op Wegwijs.nl

10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page