top of page
  • SevenEight

Rente ECB kruipt uit het dal. Goed voor jouw spaarrenteZoals verwacht voert de Europese Centrale Bank (ECB) volgende maand een renteverhoging door. Verrassend was de aankondiging dat al in september de volgende verhoging gepland staat. Vooral de hoge inflatie is reden voor de renteverhogingen van de ECB. Voor jouw spaarrente is het op termijn goed nieuws. Beleggers in aandelen reageerden geschrokken.


Banken als ING, ABN en Rabobank kunnen kort geld stallen bij de ECB. Op dit moment krijgen ze daar geen vergoeding voor, maar kost het ze juist geld. De negatieve rente is nu -0.50 procent. Volgende maand gaat dit naar -0,25 procent. Na september moet de stand, voor het eerst sinds acht jaar, weer op nul uitkomen.


Spaarrente eindelijk omhoog?

Wordt sparen weer interessant na de renteverhogingen van de ECB? Op termijn zal het zeker een positief effect hebben. Verwacht er op korte termijn niet te veel van. Als eerste zullen spaarders met een groot saldo er iets van merken. Rabobank verhoogde vrijwel direct de spaarrente voor rekeningen met 100.000 euro of meer. Deze groep betaalt nu -0.25 over het spaarsaldo, in plaats van de -0.50 eerder. Hiermee is de ‘boeterente’ gelijk aan de rente van de ECB. ING en ABN hebben nog niet soortgelijke stappen aangekondigd. De kans is groot dat zij het voorbeeld volgen.


2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page