top of page
  • SevenEight

Prinsjesdag: de gevolgen voor uw portemonnee


Uw financiële ruimte van volgend jaar hangt onder andere af van Prinsjesdag. Een dag vol tradities waarop de regering aangeeft wat het regeringsbeleid zal zijn voor het komende jaar. We zetten de belangrijkste wijzigingen op het gebied van wonen, sparen en zorg op een rij.


€ 2 miljard voor de woningmarkt

Er komt in totaal 2 miljard euro beschikbaar voor het stimuleren van nieuwbouw en verduurzaming. De helft van het bedrag is bestemd voor nieuwbouw in grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. De andere helft gaat naar een verlaging van de belasting voor woningcorporaties. Zij moeten hierdoor meer geld overhouden voor het bouwen en verduurzamen van woningen.


Geen overdrachtsbelasting voor starters

Prinsjesdag gaf nog geen helderheid over een mogelijke verlaging of afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters. Door het schrappen van de belasting zouden starters meer kans op de woningmarkt moeten krijgen. Minister Ollongren gaf aan in oktober terug te komen op het onderwerp. Voor starters is het te hopen dat de maatregel definitief wordt. Op een woningprijs van € 285.000 bedraagt het voordeel € 5.700.


Lees het volledige artikel op Woonfonds.nl


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page