top of page
  • SevenEight

Prijs nieuwbouwwoning door het dak

Bijgewerkt op: 10 sep. 2019In het afgelopen kwartaal zijn er minder nieuwbouwwoningen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral de sterk stijgende prijs is een drempel voor mogelijke kopers. Voor de gemiddelde nieuwbouwwoning werd €387.000 betaald, een stijging van 17 procent. Gelukkig valt er ook goed nieuws te melden voor kopers. Het totale aanbod aan beschikbare koopwoningen stijgt en de prijsstijging zwakt af.


Al zes kwartalen op rij daalt het aantal verkochte nieuwbouwwoningen. Willen mensen opeens die instapklare woning niet meer? Aan het enthousiasme voor het type huis ligt het niet. Het probleem zit in de prijsverhouding ten opzichte van bestaande woningen. In de afgelopen twee kwartalen steeg de prijs voor nieuwbouw met €80.000 per kwartaal. Niet bepaald aanlokkelijk als je toch al moeite hebt om de hypotheek rond te krijgen.


Prijs nieuwbouwwoning loopt uit de pas

Het uit de pas lopen van nieuwbouwprijzen is deels te verklaren door hogere bouwkosten. Zowel voor de grond als het personeel moet de projectontwikkelaar dieper in de buidel tasten. Kosten die bij bestaande oudere woningen niet van toepassing zijn. Daarnaast werken plaatselijke en landelijke regels prijsverhogend. Denk bijvoorbeeld aan richtlijnen rond gasloos bouwen.


Lees het volledige artikel op Boudesteyn.nl
13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page