top of page
  • SevenEight

Ongevallenverzekering onmisbaar na ongeluk


Een ongeluk zit in een klein hoekje. De gevolgen ervan kunnen groot zijn. Denk bijvoorbeeld aan het niet meer kunnen gebruiken van je arm(en) of benen. Met een ongevallenverzekering beperk je de financiële gevolgen van het ongeluk. Het uit te keren bedrag hangt vooral af van de mate van invaliditeit.


Met een persoonlijke ongevallenverzekering krijg je een eenmalige uitkering als je blijvend invalide raakt door een ongeval. Deze uitkering kun je vrij besteden. Denk aan het aanvullen van je inkomen als je niet meer volledig kunt werken. Een ander doel kan het bekostigen van aanpassingen in en rond je huis zijn. Bij sommige verzekeraars kunnen je nabestaanden een uitkering krijgen wanneer je overlijdt door een ongeluk. Bij het afsluiten van de verzekering bepaal je hoe hoog de uitkering wordt bij een ongeval en eventueel overlijden.


Wanneer is er sprake van een ongeluk

De ongevallenverzekering keert doorgaans alleen uit als er sprake is van een plotseling en onverwachts ongeval. Denk hierbij aan het vallen van de trap, aangereden worden door een auto of een ander ongeluk buitenshuis. Het volgende wordt door sommige verzekeraars ook gezien als ongeval:


  • Acute vergiftiging. Schadelijke gassen, dampen of voedsel die je ongewild hebt binnengekregen. Vergiftiging door alcohol of drugs valt hier niet onder.

  • Het binnenkrijgen van schadelijke stoffen of voorwerpen in het spijsverteringskanaal, de luchtwegen, ogen of oren.

  • Ziektekiemen of voedsel waar je allergisch voor bent vallen hier niet onder.

  • Complicatie of verergering van verwonding en. Het moet hierbij wel gaan om verwondingen die voortkomen uit een verzekerd ongeval.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page