top of page
  • SevenEight

Nieuwe caravan? Zorg voor een passende verzekering


Koop je een kostbare nieuwe caravan, dan hoop je er nog jaren vakantieplezier mee te beleven. Des te groter is de teleurstelling wanneer de caravan ernstige schade oploopt en als verloren moet worden beschouwd. In die situatie is het essentieel om te weten wat de verzekeraar zal vergoeden. De verschillen tussen aanbieders zijn groot.


Onderzoeksbureau MoneyView nam de verschillende uitkeringsmogelijkheden van verzekeraars onder de loep. Bij sommige verzekeraars kun je bij het afsluiten van de caravanverzekering zelf kiezen. Bijvoorbeeld voor een regeling waarbij je de actuele nieuwwaarde vergoed krijgt na het onherstelbaar beschadigd raken van de caravan tijdens de eerste drie jaar na aankoop. Over het algemeen de meest aantrekkelijke optie.


  • In de eerste drie jaar na aankoop

Is er in de eerste drie jaar na aankoop sprake van schade, dan krijg je bij 44% van de verzekeringen een uitkering op basis van de actuele nieuwwaarde van de caravan. Bij de rest geldt een uitkering op basis van de oorspronkelijke nieuwwaarde of aanschafwaarde. Dit is doorgaans minder gunstig.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page