top of page
  • SevenEight

Negatieve BKR-registratie verwijderen, kan dat?


Een negatieve BKR-registratie kan vergaande gevolgen hebben. Zo kun je mogelijk geen nieuwe hypotheek aanvragen of zelfs geen nieuw telefoonabonnement afsluiten. In sommige gevallen kun je een negatieve BKR-registratie laten verwijderen. Wanneer wel en wanneer niet? Lees snel verder…


Het BKR-register is in het leven geroepen om alle leningen van consumenten bij te houden. Dit kan in de toekomst problematische schulden voorkomen. Het register geeft kredietverstrekkers inzicht in jouw betaalmoraal. Zodra jij je niet houdt aan de voorwaarden van de lening, riskeer je een negatieve BKR-registratie. Er komt dan een code achter de betreffende lening te staan. Deze code geeft kredietverstrekkers inzicht van de aard van de negatieve registratie. Hier vind je terug wat de codes inhouden.


De praktijk wijst uit dat problemen met het aflossen van een lening, zich vaak herhaalt bij dezelfde mensen. Dit maakt geldverstrekkers huiverig om een lening te verstrekken aan aanvragers met een negatieve BKR-registratie.


BKR-registratie blijft 5 jaar staan

Is een lening met een BKR-registratie volledig afgelost? Ook dan blijft de BKR-registratie vijf jaar staan. Hetzelfde geldt voor de codes. Heb jij in het verleden een betalingsachterstand gehad (code A), maar is deze daarna hersteld (code H)? Dan blijven beide codes staan. Een negatieve registratie heeft dus ook impact op de langer termijn.
6 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page