top of page
  • SevenEight

BKR registratie? Dit betekent jouw BKR codering


Bij Bureau Krediet Registratie (BKR) staan ongeveer 11 miljoen mensen geregistreerd die een lening/krediet hebben afgesloten. Over het algemeen is een registratie niet belemmerend voor het aanvragen van een ander krediet. Dat wordt anders als je een codering achter je naam hebt staan. Daarbij is iedere BKR code anders.


Iedereen die een lening afsluit boven de €250 wordt automatisch ingeschreven bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Voorwaarde is dat de lening langer dan één maand loopt. Het gaat vaak om leningen voor de eigen woning, verbouwing of auto. Ook die nieuwe iPhone die je op afbetaling koopt kan leiden tot een BKR registratie. Wanneer je een nieuwe lening aanvraagt, controleert de geldverstrekker welke leningen je hebt en hoe je betaalgedrag is.

Positieve en negatieve BKR registratie Zodra je bent geregistreerd bij het BKR heb je een positieve registratie. In veel gevallen vormt deze registratie geen probleem bij het aanvragen van een nieuwe lening. Een positieve registratie betekent namelijk dat je je houdt aan de betalingsafspraken. Wel kan het omslaan in een negatieve BKR registratie wanneer er sprake is van een betalingsachterstand.


Lees het volledige artikel op hansenaaldering.nl

6 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page