top of page
  • SevenEight

Maak van je schuur geen doelwit voor inbrekers


Huizen worden vaak goed beveiligd tegen inbraak. De beveiliging van de gemiddelde schuur laat daarentegen vaak te wensen over, terwijl er vaak wel waardevolle spullen zijn opgeslagen. Veel inbrekers richten daarom hun pijlen op de schuur in plaats van het huis zelf. Zorg dat je het ze zo lastig mogelijk maakt.


De schuur wordt vaak gebruikt voor opslag van gereedschap, barbecues, tuinmeubels, fietsen en tuingereedschap. De waarde van dergelijke zaken loopt al snel op tot duizenden euro’s. Toch zijn er maar weinig mensen die de schuur beveiligen. Het raam van enkel glas is eenvoudig kapot te krijgen en de deur is ook zo uit de sponning.


Alleen dekking bij sporen van braak

Diefstal of schade aan spullen uit de schuur of bijgebouw zijn meestal gedekt op de inboedelverzekering. Voorwaarde is wel dat er sporen van braak moeten zijn. Als jij de schuurdeur niet op slot doet, is inbraak niet te bewijzen en zal de verzekeraar niet snel vergoeden. Met (elektrische) fietsen zijn verzekeraars soms nog strenger. Voor recht op de dekking moet je ook de fiets op slot hebben gezet in de schuur.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page