top of page
  • SevenEight

Landelijke woningen betaalbaarder, al blijven ze prijzig


Een weids uitzicht, koeien die loeien en rust. Dit maakt een landelijke woning populair. Afgelopen jaar maakten de prijzen voor landelijke woningen een vrije val. Hoewel de prijzen flink gezakt zijn, is een landelijke woning niet voor iedereen haalbaar. De gemiddelde prijs ligt nog steeds hoog. Daarnaast is een goede voorbereiding vereist.


Een landelijke woning is een vrijstaande woning of woonboerderij die buiten de bebouwde kom of in een landelijk gebied ligt. De wens om op het platteland te wonen groeit. Dit was in de afgelopen jaren ook te zien aan de prijzen. Deze stegen harder dan het gemiddelde van de markt. Toen de woningmarkt echter begon af te koelen, leverden landelijke woningen ook meer in. In een jaar tijd is de prijs van dit type woning gedaald met € 90.000. Voor een landelijke woning betaalde je eind 2022 gemiddeld bijna € 650.000.Energielabel heeft impact op prijs landelijke woning

Een landelijke woning heeft vaak een groter oppervlakte dan een reguliere woning. Het is daarom niet vreemd dat het energielabel een belangrijke factor is bij de verkoopprijs. Zo daalden de gemiddelde prijzen voor landelijke woningen met label E en F met bijna twintig procent (-17% en -19%). Opvallend is dat soortgelijke woningen met label G met -11% minder hard daalden.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page