top of page
  • SevenEight

Kopen voor verhuur vaak dichtbij eigen huis

Bijgewerkt op: 10 sep. 2019


In 2017 kwamen er circa 100.000 huurwoningen bij die geen bezit waren van woningcorporaties. Onderaan de streep ligt het aantal lager. Dit komt doordat 73.000 huizen juist van de woningmarkt zijn verdwenen, vooral omdat ze verkocht zijn aan voormalige huurders. Het kopen van een woning voor de verhuur is vooral populair onder dertigers en veertigers.


Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft verschuivingen van eigendomsmutaties in kaart gebracht. De drie categorieën zijn: koopwoningen, huurwoningen van corporaties en huurwoningen die in handen zijn van particulieren of bedrijven.  


Tweede huis kopen en verhuren populairder Particulieren en andere investeerders kregen in de afgelopen jaren meer interesse in het kopen van een woning voor de verhuur. In 2014 groeide dit deel van de markt met 62.000 huizen. In 2017 staat de teller op 100.000 woningen. Vooral particuliere kopers zijn verantwoordelijk voor de toename. Het animo voor woningverhuur wordt aangewakkerd door het historisch lage rendement op sparen en de huidige hypotheekrentes.


Lees het volledige artikel op Boudesteyn.nl33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page