top of page
  • SevenEight

Je reisverzekering bij een negatief reisadviesOnrust in de wereld is helaas van alle tijden. Het kan veroorzaakt worden door dreigende situaties, epidemieën of natuurrampen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan in die situatie een negatief reisadvies afgegeven voor een land. Wat als jij nu net op het punt stond naar dat gebied af te reizen? Goed om te weten met vakantieperiode voor de deur.


Om te beginnen: de reisadviezen van het ministerie zijn niet-bindend. Reizigers en reisorganisaties hoeven daarom dit advies niet per se op te volgen. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger en van de desbetreffende touroperator om een reis al dan niet te laten doorgaan.


Annuleringsverzekering biedt geen uitkomst

Besluit jij je reis niet door te laten gaan, dan verwacht je misschien de kosten te kunnen verhalen op je annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt echter niet altijd dekking wanneer jij je reis annuleert vanwege een negatief reisadvies of wanneer jij je zorgen maakt vanwege onrust in een land.


Calamiteiten in het land van bestemming zijn altijd uitgesloten op je verzekeringspolis en vallen onder molest. Molest is een verzamelnaam voor gewapende conflicten, burgeroorlog, opstanden, binnenlandse onlusten, oproer en muiterij. Soms kun je wel aanvullend een calamiteitendekking afsluiten.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page