top of page
  • SevenEight

ING verlaagt drempel negatieve spaarrente. Wie volgt?


ING rekent per juli negatieve rente aan spaarders met meer dan €100.000 op de spaarrekening. Over het merendeel ontvang je dus geen rente maar betaal je een kleine vergoeding. De kans is groot dat ABN Amro en Rabobank het voorbeeld volgen. Hiermee komt een negatieve spaarrente voor een steeds grotere groep spaarders in beeld.


Al in 2014 rekende de eerste Duitse banken een negatieve rente aan zakelijke klanten. Particuliere Nederlandse spaarders konden gerust zijn, was toen de boodschap van banken van eigen bodem. Ondanks deze geruststelling is het inmiddels een feit. Bovendien schuift de grens verder op nu ING die de drempel verlaagt van €250.000 naar een ton.

Banken willen je spaargeld niet Stel je voor dat je een keukenzaak binnenstapt en de verkoper vertelt dat zijn concurrent eigenlijk dezelfde keuken heeft, tegen een lagere prijs bovendien. Een vrij onwaarschijnlijk scenario. Toch is dit ongeveer wat ING communiceert op haar site. Voor een hogere spaarrente kan je misschien eens een andere bank overwegen, lees je op deze pagina.


Sparen kost geld, ook voor de bank

ING is niet de enige die in haar maag zit met spaarders. Het verdienmodel op spaargeld staat onder druk. Sterker nog, banken maken zelf kosten als ze te veel spaargeld in kas hebben. Ze houden niet al het geld in eigen beheer maar stallen het deels bij onder andere de Centrale Europese Bank (ECB). In het verleden kregen ze daar een rentevergoeding voor. Tegenwoordig moeten ze er zelf voor betalen. Kort door de bocht kost het banken dus geld naarmate jouw spaarsaldo groeit.


Lees het volledige artikel op wegwijs.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page