top of page
  • SevenEight

Informeer je ex over de hogere alimentatie in 2021


Jaarlijks wijzigt het bedrag dat je aan alimentatie ontvangt of betaalt. Het leven wordt doorgaans ieder jaar duurder en de alimentatie wordt hierop aangepast. Veel mensen denken dat deze verhoging automatisch volgt. Dat is niet het geval, je moet zelf actie ondernemen. Onderneem je geen actie, dan loop je op termijn een aardig bedrag mis.


De jaarlijkse prijsstijging (inflatie) is niet ieder jaar hetzelfde. Over de langere termijn streven centrale banken naar circa twee procent per jaar maar dat lukt niet altijd. Deze verhoging (inflatie) geldt voor de meeste goederen en diensten. Om alles betaalbaar te houden wordt bijvoorbeeld loon, huur en ook alimentatie aangepast aan de inflatie. Dit heet indexeren. Voor komend jaar heeft de overheid de indexatie vastgesteld op drie procent.

De alimentatie gaat niet vanzelf omhoog Veel mensen denken dat de verhoging van de alimentatie automatisch gaat. Dit is niet het geval. Het is daarom belangrijk je ex-partner op de hoogte te brengen van deze verhoging, zodat vanaf 2021 het juiste bedrag wordt overgemaakt. Heeft je ex al jaren niets gedaan met de vastgestelde indexering? In dat geval kan je het misgelopen bedrag tot vijf jaar terugvorderen. Onder bepaalde voorwaarden kan het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen je hierbij helpen.


Lees het volledige artikel op jjmeijer.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page