top of page
  • SevenEight

Inboedelverzekeringen goedkoper en persoonlijker. Dekking wel versoberd


In de afgelopen jaren zijn de premies van inboedelverzekeringen gedaald. Niet toevallig is in die tijd ook de dekking van de gemiddelde inboedelverzekering versoberd. Met aanvullende modules kun je alsnog tegen meerkosten de dekking uitbreiden. Sowieso zijn de verschillen tussen verzekeraars groot. Zeker op het gebied van diefstal uit je tuin, cyberdekking en overstromingsschade.


De daling van de gemiddelde premie van inboedelverzekeringen blijkt uit onderzoek van MoneyView. Nu betaal je gemiddeld € 143 per jaar voor een inboedelverzekering. In 2021 was dit nog € 147 en in 2017 € 158. Hierbij gaat het om een gemiddelde, mogelijk betaal je zelf meer of minder. Naast je persoonlijke situatie verschilt de premie per provincie. Zo is de inboedelverzekering in Limburg gemiddeld het duurst en in Zeeland het goedkoopst.


Verzekering persoonlijker af te stemmen

Bij het berekenen van de gemiddelde premie is van de basisdekking uitgegaan. Aanvullende modules zijn hierbij buiten beschouwing gelaten. Denk bijvoorbeeld aan kostbaarheden-, glasbreuk- of elektronicadekking. In vergelijking tot het verleden is de verzekering door deze aanvullende modules beter te personaliseren. Het voordeel hiervan is dat je geen premie hoeft te betalen voor zaken die je niet nodig hebt. De keerzijde is dat de kosten relatief snel kunnen stijgen als je meer bij wilt verzekeren.


2 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page