top of page
  • SevenEight

Hypotheek en huis: de wijzigingen in 2022


Ieder jaar verandert het nodige op het gebied van huis en hypotheek. Voor 2022 is dat niet anders. Denk hierbij aan de verdere beperking van de hypotheekrenteaftrek, wijzigingen rond private lease en subsidie voor verduurzaming. We geven een overzicht van de meest relevante wijzigingen voor jou als huiseigenaar of starter.


Beperking hypotheekrenteaftrek Al een aantal jaar wordt de hypotheekrenteaftrek - en alle andere aftrekbare kosten van de eigen woning in de hoogste belastingschijf - afgebouwd. In 2022 is in de hoogste schijf het aftrekbare tarief nog 40%. In 2023 bereikt de afbouw zijn eindpunt, met een aftrektarief van 37,05. De kans bestaat overigens dat de hypotheekrenteaftrek nog verder wordt beperkt, al ligt dat politiek gevoelig.

Subsidie voor verduurzaming Wil je in 2022 je woning verduurzamen? Vergeet dan niet dat er twee verschillende subsidiepotjes beschikbaar zijn vanaf 2022 tot 2024. Voor de aanschaf van hybride warmtepompen is er een subsidiepot met €288 miljoen beschikbaar. Voor isolatie is de pot gevuld met €514 miljoen euro. Vaak is snelheid nodig omdat de subsidie snel vergeven is.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page