top of page
  • SevenEight

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli


Zoals ieder jaar wijzigt er het een en ander per 1 juli. Dit is ook het geval op het gebied van wonen. Goed nieuws is de btw-verlaging op energie. Daarnaast worden rookmelders verplicht in iedere woning. Deze veranderingen kun je verwachten:


  • Je gaat minder belasting betalen over energie

Om de explosief gestegen energietarieven te compenseren heeft de overheid besloten het btw-tarief op energie te verlagen. Deze gaat per juli van 21 naar 9 procent. Het is echter een tijdelijke maatregel en geldt tot 31 december 2022. Toch kan de besparing voor komend half jaar flink oplopen. Voor huishouden met een gemiddeld gebruikt levert deze maatregel een voordeel op van circa € 140, zo becijferde Milieu Centraal.


  • Mogelijk gaan energietarieven verder omhoog

Voor de stijging van de energieprijzen was het een ongeschreven regel dat energieleveranciers bij een variabel energiecontract twee keer per jaar hun energietarieven wijzigden. Dit gebeurde op 1 januari en 1 juli. In de huidige markt kan je ook tussentijds wijzigingen verwachten. Zo is Eneco al overgestapt op het maandelijks vaststellen van het tarief. Heeft jouw leverancier geen recente verhogingen doorgevoerd? De kans is groot dat dit per juli alsnog gebeurd.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page