top of page
  • SevenEight

Help, mijn lijfrenteverzekering keert bijna uit


Heb jij in het verleden een lijfrenteverzekering afgesloten en nader je de pensioengerechtigde leeftijd? Mogelijk komt jouw lijfrenteverzekering binnenkort tot uitkering. In het verleden was je genoodzaakt om met het opgebouwde geld lijfrente te kopen. Tegenwoordig heb je meer mogelijkheden, die in sommige gevallen aantrekkelijker zijn.


Je lijfrenteverzekering komt tot uitkering zodra de einddatum is bereikt. In veel gevallen wordt het opgebouwde bedrag maandelijks uitgekeerd. Vaak kun je deze periodieke uitkering tijdelijk uitstellen. Voor de uitkering van de lijfrente heb je twee opties: een tijdelijke of een levenslange lijfrente-uitkering. Bij een tijdelijke uitkering ontvang je gedurende bijvoorbeeld tien of vijftien jaar een maandelijkse betalingen. De hoogte ervan is afhankelijk van de actuele rentestand. Bij een lagere rentestand, geldt een lagere uitkering.


Uitstellen uitkering of vorm wijzigen

Je kunt ervoor kiezen om de uitkering van de lijfrenteverzekering uit te stellen. Je verlengt de lijfrenteverzekering dan als het ware. Het is ook mogelijk om bij een andere verzekeraar je lijfrente onder te brengen. Als je het helemaal anders wilt, kun je ook voor een andere vorm kiezen bij het sparen voor je pensioen. Zo zorg je er voor dat je pensioen goed aanpast bij je huidige situatie.


2 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page