top of page
  • SevenEight

De nieuwe pensioenwet in een notendop


Afgelopen juli is De Wet Toekomst Pensioenen in werking getreden. Deze wet is het uitgangspunt voor het nieuwe pensioensysteem. Tot 1 januari 2028 geldt een overgangsperiode. Vanaf dat moment moeten alle pensioenregelingen voldoen aan de nieuwe wet. Wat betekent dat voor jouw pensioensituatie en pensioenen in het algemeen?


Het pensioensysteem wordt persoonlijker. In plaats van de toegezegde pensioenuitkering die we tot nu toe kenden, krijgt iedereen een eigen spaarpot voor het pensioen die gebaseerd is op een premietoezegging. Het pensioenfonds belegt het geld voor je. De pensioenuitkering kan dus variëren, afhankelijk van het rendement van de beleggingen. De premie die maandelijks betaald wordt, staat wel vast.


Deze manier van pensioen opbouwen gaat dus meer uit van het individu in plaats van het collectief. De pensioenuitvoerder kan - in overleg met de werkgevers en de werknemersverenigingen - nog steeds kiezen voor een collectieve uitvoering.


Aandachtspunt voor 35 tot 60-jarigen

De verwachting is dat het nieuwe pensioenstelsel uiteindelijk meer pensioen oplevert. Voor mensen die niet heel jong en niet heel oud zijn kan dat nu nog anders liggen. Omdat er wordt overgestapt op individuele potjes, kunnen zij niet meer profiteren van de collectieve inleg. Euro’s die je als jongere inlegt, dragen meer bij omdat er langer mee belegd kan worden.


De groep 35 tot 60-jarigen slaan deze fase in het nieuwe pensioenstelsel over, waardoor zij hier niet van profiteren. Hierdoor kan er een pensioengat ontstaan. Het is goed hier rekening mee te houden.


6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page