top of page
  • SevenEight

Tijdens je pensioen een hypotheek afsluiten? Dat is vaak goed mogelijk


Eindelijk met pensioen. Klaar om te ontspannen en in alle rust te genieten van het leven. Wel brengt deze nieuwe fase vaak nieuwe beslissingen met zich mee, zoals een woningkeus. Blijf je in jouw huidige woning of verandert je woonbehoefte mee? Als je wilt verhuizen is een hypotheek afsluiten tijdens je pensioen vaak goed mogelijk. Let wel op deze aandachtspunten.


Er zijn genoeg redenen om na je pensionering nog te willen verhuizen. Misschien wil je dichter bij je familie wonen, of is je huidige woning gewoonweg te groot en ben je op zoek naar een huis dat gemakkelijker te onderhouden is. Het kan ook zijn dat je eenmaal met pensioen liever de een drukke stad verruilt voor landelijker wonen.


Is een hypotheek afsluiten tijdens je pensioen mogelijk?

Het afsluiten van een hypotheek kan een uitdaging zijn, vooral als je met name afhankelijk bent van een pensioeninkomen. Toch is het niet onmogelijk. Terwijl je misschien niet hetzelfde bedrag kunt lenen als in de tijd dat je een volledig inkomen had, kun je dit mogelijk zelf aanvullen. In tegenstelling tot starters hebben veel ouderen relatief veel spaargeld of andere investeringen beschikbaar. Met een goede voorbereiding is vaak meer mogelijk dan gedacht.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page