top of page
  • SevenEight

Heb jij al een slimme koelkast of automatische lampen?


Licht dat aangaat zodra je binnenkomt, een koelkast die je laat weten als de melk opraakt en de verwarming die je op afstand alvast kunt opstoken. Slimme technologie in woningen krijgt steeds meer vorm. Een deel van de huiseigenaren heeft er bij de koop van hun woning enkele duizenden euro’s voor over, zo blijkt uit een publicatie van ING. De meest genoemde reden om slimme apparatuur in te huis te halen is gemak en comfort.


Circa zes op de tien Nederlanders heeft al slimme apparaten in huis die ze via spraak, sensoren of smartphone kunnen bedienen. Dat lijkt veel maar wil niet zeggen dat het hele huis is voorzien van automatische snufjes. Mensen hebben relatief vaak de volgende apparatuur in huis:


1. Lichten die automatisch aan- of uitschakelen (16%)

2. Thermostaat te bedienen met smartphone (14%)

3. Lampen te bedienen met smartphone (11%)


Waarom slimme apparaten kopen?

Vooral het gemak is reden om te kiezen voor smart home apparatuur. De helft van de Nederlanders ziet het vooral als een leuke toevoeging. Wel is het afhankelijk van het soort apparaat. Bij bijvoorbeeld beveiligingscamera's weegt veiligheid zwaarder dan het gemak. Geld besparen staat niet hoog op het lijstje motieven. Alleen bij de slimme koelkast wordt besparen op de energielasten genoemd als belangrijkste reden.


Lees het volledige gesprek op Boudesteyn.nl

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page