top of page
  • SevenEight

Grootste pensioenfonds verstrekt onjuiste informatie. Ombudsman waarschuwt


Pensioenfondsen geven niet altijd de juiste informatie over de hoogte van je pensioen. Het grootste pensioenfonds van Nederland, het ABP, kreeg hiervoor recent een tik op de vingers. Door onjuiste informatie kun je een te rooskleurig beeld hebben van jouw toekomstige pensioen of dat van je nabestaanden. De vraag is, waar vind je wel de juiste informatie over je pensioen?


Bij de ombudsman pensioenen kun je terecht met klachten over je pensioenregeling of pensioenuitvoerder. Vervolgens komt de ombudsman met advies dat doorgaans wordt overgenomen. Pensioenuitvoerder ABP deed dit niet. De ombudsman vond twee zaken zo schrijnend dat het advies met naam en toenaam gepubliceerd is. Een uitzonderlijke stap.


Halvering en helemaal geen partnerpensioen

In één geval communiceerde het fonds dat iemand recht had op levenslang partnerpensioen. Bij het bereiken van de AOW-leeftijd bleek echter dat het partnerpensioen gehalveerd zou worden. In het andere geval werd meer dan vijftien jaar gemeld dat er recht was op een partnerpensioen. Uiteindelijk bleek dit niet te kloppen en was een partnerpensioen helemaal niet aan de orde.3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page