top of page
  • SevenEight

Goed energielabel steeds belangrijker voor kopers


“Welk energielabel heeft het huis”? Dat is tegenwoordig de belangrijkste vraag van huizenkopers. Het woningaanbod groeit en de invloed van een goed energielabel neemt toe. Daarbij houden kopers rekening met de investering die nodig is om een woning energiezuiniger te maken. Nog geen half jaar geleden waren dezelfde kopers blij als ze überhaupt een woning konden bemachtigen.


Hoewel woningen met een hoger energielabel al lange tijd populairder waren, neemt het verschil verder toe. Het prijsverschil tussen energiezuinige woningen en minder groene woningen wordt steeds groter. Naast de prijs lopen ook de verkoopaantallen van energiezuinige woningen minder hard terug, zo blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM.


Hogere woningwaarde bij beter energielabel

Afgelopen juli leverde een woning met label C gemiddeld 7,9% meer op dan een vergelijkbare woningen met een G-label. Het verschil is inmiddels opgelopen naar 11,6%. Met de actuele gemiddelde woningprijs kan het gaan om waardeverschil van bijna 50.000 euro. Vooral woningen die promoveren van een G naar C label profiteren van een hogere woningwaarde.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page